انواع کلاه ایمنی برحسب کاربرد

انواع کلاه ایمنی :

ضرورت استفاده از کلاه ایمنی برکسی پوشیده نیست . همه ما میدانیم که چه خطراتی هنگام کار ما را تهدید میکند . ما یک بار به دنیا می اییم و یک بار زندگی میکنیم . اگر در این مدت غفلتی از ما سر بزند  و در حین کار از خود محافظت نکنیم شاید اسیبی به خود بزنیم که دیگر هیچ وقت قابل جبران نباشد .

کلاه ایمنی را از جهت های مختلفی میتوان دسته بندی کرد اما ما میخواهیم این دسته بندی را بصورت کامل برای شما شرج داده و بررسی کنیم تا سوالی در این باره برایتان بدون جواب نمانده باشده .

پیشنهاد میکنم قبل از این کار از طریق کلیک روی عکس زیر ابتدا با مفهوم چیستی کلاه ایمنی و اجزاء آن به طور کامل آشنا شوید و سپس به ادامه خواندن این مقاله بپردازید .

کلاه ایمنی چیست و از چه اجزائی تشکیل شده است

همانطور که پیشتر عرض کردیم کلاه ایمنی را می توان بر چند اساس مختلف دسته بندی کرد اما ما میخواهیم تمام ان ها را برای شما بازگو و معرفی کنیم :

  • طبقه بندی براساس کلاس
  • طبقه بندی بر اساس نوع جنس
  • طبقه بندی بر اساس رنگ
  • طبق بندی براساس نوع کاربرد

طبقه بندی کلاه ایمنی بر اساس کلاس :

کلاس B و E:

کلاه های ایمنی کلاس E و B قابلیت مخافظت از سر در برابر انواع ضربه را دارا می باشند . به آن ها کلاه ایمنی عایق برق نیز گفته می شود . میزان حفاظت در برابر جریان برق در این کلاس برابر با 20000 ولت می باشد که بالاترین سطح حفاظت در بین انواع کلاس های کلاه ایمنی به حساب می آید . میزان حفاظت در برابر ضربه در این کلاس متوسط 850  تا 1000 پوند می باشد . میزان مقاومت در برابر نفوذ 8/3 اینچ

 

کلاس A وG :

کلاه های ایمنی موجود در این دسته قابلیت محافظت از سر در برابر ضربه را دارا می باشند و تفاوت آن با کلاس Bیا کلاس E در میزان حفاظت از سر در برابر جریان الکتریکی می باشد . این کلاس تا 2200 ولت را میتواند عایق رسانای برق باشد . میزان حفاظت در برابر ضربه در این کلاس متوسط 850  تا 1000 پوند می باشد . میزان مقاومت در برابر نفوذ 8/3 اینچ

 

کلاس C :

کلاس C را می توان پایین ترین مدل نامید زیرا توانایی محافظت از سر در برابر جریان الکتریکی را نداشته و همچنین محافظت پایینی در برابر ضربه را داراست . در واقع برای استفاده در محیط عمومی کاربرد دارد میزان حفاظت در برابر ضربه در این کلاس متوسط 850  تا 1000 پوند می باشد . میزان مقاومت در برابر نفوذ 7/16 اینچ

طبقه بندی براساس نوع جنس و متریال به کار رفته در کلاه :

این مورد را در مقاله جنس کلاه ایمنی به طور کامل توضیح داده ایم و در این قسمت فقط نام آن ها را ذکر میکنیم .

جنس کلاه ایمنی از چیست

طبقه بندی بر اساس رنگ :

شاید تا به الان فکر میکردید که برند های تولید کننده ، رنگ کلاه های ایمنی را براساس سلیقه خود تولید میکنند . برای پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که در بعضی رنگ ها درست فکر کرده اید اما در بیشتر رنگ ها سخت در اشتباه هستید . هر رنگ با یک دلیل محکم انتخاب شده است در واقع اگر در کارخانه ای یا شرکتی مجموعه ای  از کارکنان را با رنگ کلاه های مختلفی مشاهده میکنید به دلیل تمایز آن ها از یکدیگر می باشد .

رنگ سفید : رنگ سفید اغلب برای استفاده مهندسین ، مدیران پروژه های مختلف ، سوپروایزر ها می باشد

رنگ سبز : برای استفاده کارکنان حوزه خدمات فنی و مسئولیت های ایمنی خریداری می شود . مانند مسئول کنترل رعایت ایمنی

رنگ آبی : برای استفاده مهندسین حوزه اپراتورهای فنی و برقکاری استفاده می شود . نجاران و تکنسین های فنی

قرمز : خریداری شده برای استفاده آتشنشانان

رنگ قهوه ای : این رنگ برای استفاده در محیط با گرمایشی بالا مورد استفاده قرار میگیرد . مسئولین مشعل بدست ، مسئولین فعال در حوزه کار با برق ، جوشکاران

رنگ زرد : این رنگ مخصوص کار در حوزه فعالیت های ساختمانی می باشد و از این رنگ معمولا کارگر های ساختمانی بیشتر استفاده میکنند .

طبقه بر اساس نوع کاربرد :

در واقع این مورد را بیشترین و پرکاربرد ترین دسته بندی در بین سایر گزینه ها نام برد . زیرا اکثر خریداران کلاه ایمنی بر این اساس اقدام به خرید کلاه ایمنی میکنند .

کلاه ایمنی کارگری :

این کلاه را می توان ارزان ترین کلاه ایمنی دانست و دارای قیمت پایین بوده همانطور که از نامش پیداست به جهت مصرف کارگران حوزه ساختمانی استفاده می شود .

کلاه ایمنی مهندسی :

کلاه ایمنی مهندسی دارای کیفیت مطلوب تری می باشد و طبق استاندارد های اروپایی و استاندارد وزارت کار ساخته می شود . تولید کننده های ایرانی معتبر مانند پرشین سیفتی و هترمن از بهترین گزینه های خرید کلاه مهندسی به حساب می آیند . واژه “کلاه مهندسی ” یک واژه کلی در خرید کلاه ایمنی به حساب می آید زیرا همین کلاه مهندسی انواع مختلفی دارد و از متریال های مختلف مانند ABS و HDPE ساخته می شود و حتی در برخی چانه بند نیز ارائه می شود .

انواع کلاه ایمنی مهندسی
کلاه ایمنی عایق برق :

کلاه ایمنی عایق برق کاربرد مهمی در حوزه کار با برق دارد . در هنگام خرید این کلاه حتما به میزان عایق برق بودن ان توجه کنید و متناسب با نیاز خود خریداری کنید . این کلاه  بدلیل جلوگیری از نشت برق در قسمت فوقانی خود دارای دریچه نمی باشد .

خرید کلاه ایمنی عایق برق
کلاه ایمنی گپ :

کلاه نیمه ایمنی گپ یا کپ نوعی کلاه مهندسی است که از آن در محیط هایی استفاده می شود که میزان خطرات فیزیکی پایین باشد . معمولا از جنس کتان ساخته می شود و در قسمت کفی آن از پلاستیک فشرده استفاده می شود . در صورت استفاده مکرر می توانید پلاستیک داخل کلاه را خارج کرده و خود کلاه را شسته و دوباره استفاده کنید . در ضمن قابلیت چاپ لوگو و گلدوزی نام شرکت روی این کلاه وجود دارد .

کلاه گپ ایمنی
کلاه ایمنی کاردر ارتفاع :

به فعالیت در ارتفاعی بالاتر از 2 متر معمولا کار در ارتفاع گفته می شود کلاه ایمنی کار درارتفاع باید توانایی دفع ضربه ناشی از سقوط را داشته باشد . این کلاه بدون لبه و دارای چانه بند جهت فیکس شدن کلاه روی سر می باشد . نوعی دیگر از کلاه های کار در ارتفاع برای کار با برق نیز تولید می شود که به آن کلاه عایق برق کار در ارتفاع گفته می شود .

خرید کلاه ایمنی کار در ارتفاع

در این مقاله سعی کردیم انواع کلاه ایمنی را مطابق بر دسته بندی های مختلف بررسی کنیم . جهت مشاهده و خرید انواع کلاه های ایمنی که در فروشگاه کوهر به فروش می رسد می توانید از طریق این لیـــــنـــــک اقدام فرمایید .

mehdi gharariy