معرفی کامل فیلتر ماسک های شیمیایی

فیلتر ماسک شیمیایی چیست

معرفی فیلتر ماسک شیمیایی و آنواع آن:

پس از آنکه در مقاله ماسک شیمیایی چیست انواع ماسک های شیمایی را به طور کامل خدمتتان معرفی کردیم حال وقت آن رسیده بود تا به یکی از اصلی ترین بخض تجهیزات تنفسی یعنی فیلتر ماسک شیمایی بپردازیم.

این مقاله به مراتب بسیار مهم تر از مقاله قبلی می باشد زیرا با خواندن این مطلب هر اطلاعاتی که برای انتخاب فیلتر مناسب کار خود نیاز دارید دریافت می کنید. طبق روال معمول اولین سوالی که قرار است بدان پاسخ دهیم این است:

فیلتر ماسک شیمیایی چیست؟

فیلتر و کارتریج به بخشی از تجهیزات تنفسی گفته می شود که به وسیله اتصال آن به ماسک های شیمیایی هوای آلوده را تصفیه کرده و هوا پاک و سالم را وارد ریه های کاربر می کند.

اما منظور از هوای آلوده چه می باشد؟

در بسیاری از صنایع کاربران با انواع زیادی از گازها و بخارات سمی حتی موادی از قبیل گرد و خاک، میست ها و فیوم ها سر و کار دارند. این مواد در صورت نبود سیستم تنفسی کارآمد براحتی وارد مجاری تنفسی کاربر شده و او را از ادامه فعالیت منع می کنند.

انواع فیلتر های ضد گاز شیمیایی :

فیلتر ها را می توان از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته اصلی و از لحاظ نوع کارایی به سه دسته اصلی تقسیم کرد:

شکل ظاهری :

  • فیلتر پیچی :

این فیلتر ها دارای شکل ظاهری استوانه ای بوده و بصورت پیچی به ماسک های نیم صورت و تمام صورت تک فیلتر متصل می شوند.

نکته: مهم نیست که از چه برندی استفاده میکنید تمامی فیلتر های پیچی قابل اتصال به ماسک های تک فیلتر می باشند. به صور مثال شما می توانید فیلتر برند اسپاسیانی را به ماسک دراگر یا برعکس متصل کنید. این ویژگی بدین سبب می باشد که تمامی فیلتر ها هنگام تولید شدن از استاندارد RD40 تبعیت می کنند.

  • فیلتر های چفتی ( کارتریج) :

این فیلتر ها در بسته های 2 عددی عرضه می شوند و دارای شکل ظاهری مکعبی بوده و بصورت چفتی یا خاری به ماسک های نیم صورت و تمام صورت دو فیلتر متصل می شوند.

نکته: بر خلاف فیلتر ها، کارتریج ها قابلیت متصل شدن به ماسک هایی غیر از برند خود را ندارند. هنگامی که مشتریان عزیز از ما تقاضای کارتریج مناسب میکنند، اولین سوالی که از آن ها پرسیده می شود این است که کارتریج را برای اتصال به چه ماسکی نیاز دارید.

دو دلیل که باعث می شود استفاده از ماسک های دو فیلتر راحت تر از ماسک های تک فیلتر باشد:

  • تنفس پذیری راحت تر بدلیل دو برابر شدن جریان ورودی هوا
  • توزیع برابر فشار و وزن فیلتر در ماسک

در ماسک های دوفیلتر تنفس پذیری راحت تر از ماسک های تک فیلتر می باشد. زیرا دو برابر بیشتر از ماسک های تک فیلتر عبور هوا جریان دارد و مقاومت تنفسی در آن کمتر است.

نوع کارایی :

  • فیلتر هایی برای جذب ذرات مانند : گرد و غبار، ذرات معلق، باکتری ها، میست ها و فیوم ها
  • فیلتر های تک گازی مانند : گازها و بخارات آلی و معدنی، اسید ها و …
  • فیلتر های ترکیبی: این فیلتر ها امروزه بیشترین تقاضا را در بین کاربران دارد. زیرا مصرف کننده با خرید یک فیلتر ترکیبی می تواند در محیطی مملو از انواع گاز ها و بخارات و حتی ذرات گرد و غبار فعالیت داشته باشد.

نکته مهم : هر ماسک و فیلتر تصفیه کننده در صورت کاربرد دارد که میزان اکسیژن موجود در هوا کمتر از 19.5 درصد نباشد.

جهت مشاهده انواع فیلتر ها و کارتریج های موجود در فروشگاه ایــنجـــا کلیک کنید.

فیلتر های شیمیایی را از چه موادی می سازند؟

پوسته ی فیلتر ها را معمولا از مواد پلاستیکی مانند پلی پروپیلن و یا پلی کربنات می سازند. همچنین داخل فیلتر ها را از کربن فعال پر می کنند. کربن فعال از ذغال سنگ، چوب و یا پوسته نارگیل ساخته می شود. برای فعال کردن کربن آن را در نیتروژن یا بخار با دمای تقریبی بین 800 تا 900 درجه سانتی گراد حرارت می دهند.

عمر مفید هر فیلتر چقدر می باشد؟

شما کاربر گرامی در صورتی که پس از خریداری پلمپ فیلتر را باز نکنید و آن را در شرایط اولیه نگهداری کنید می توانید تا 5 سال از فیلتر خود نگهداری کنید. اما در صورتی که پلمپ فیلتر را باز کنید باید ظرف مدت نهایتا 6 ماه فیلتر خود را با نمونه جدید تعویض کنید. رعایت این قانون حتی در زمانی که از فیلتر استفاده هم نکنید الزامی می باشد.

منقضی شدن فیلتر می تواند زود تر از 6 ماه نیز اتفاق بیوفتد. گاهی غلظت مواد موجود در محیط بالا بوده و یا اینکه کاربر مدت زمان استفاده زیادی داشته باشد. در این صورت فیلتر زود تر از زمان معمول خود به حد اشباء می رسد.

بهترین راهکار جهت بالابردن عمر فیلتر چیست؟

فیلتر شما دائما در حال جذب ذرات آلوده در محیط می باشد. پس بدلیل منافذ باز روی فیلتر نمی توانید ان را تمیز کنید. زیرا ممکن است پرز های دستمال را نیز به خود جذب کند. بهترین راهکار این است که پس از استفاده فیلتر را داخل یک کیسه پلاستیکی زیپدار (زیپ گیپ) قرار دهید که تا زمان استفاده بعدی از جذب بیهوده مواد موجود در هوا جلوگیری شود.

شناخت رنگ های درج شده روی فیلتر ها :

خب ! به مهمترین بخش این مقاله رسیدیم. تا به اینجا یاد گرفتیم که فیلتر ماسک شیمیایی چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است. حالا اگر بخواهیم فیلتری را پیدا کنیم که مناسب نوع شغل و فعالیت ما باشد باید چگونه عمل کنیم؟

گاز ها وبخارات بوسیله رنگ های مشخصی از یکدیگر جدا می شوند. این رنگ ها در تمامی فیلتر های تحت استاندارد EN اروپا یکسان می باشد. هر رنگ بیانگر نوعی خاص از گاز ها و بخارات می باشد. در کنار هر حرف عددی تحت عنوان اندیس درج شده است. این عدد از 1 تا 3 مشخص می شود و بیانگر ظرفیت جذب آن گاز توسط فیلتر می باشد که از کمترین تا بیشترین ظرفیت جذب طبقه بندی می شود.

به تصویر زیر دقت کنید. در این جدول تا هشت نوع گاز مختلف که دارای رنگ مخصوص به خود می باشد قرار دادیم.

در صورتی که نیاز به مشاوره بیشتر جهت خرید انواع فیلتر ماسک شیمایی و یا سایر تجهیزات تنفسی دارید حتما با فروشگاه لوازم ایمنی کوهر در ارتباط باشید. فروشگاه ما همواره صداقت در امر مشاوره و فروش را سر لوحه کار خود قرار داده و خلق ارزش برای مشتری را بالاتر از صرفاً فروش محصول می داند.

mehdi gharariy
ارسال دیدگاه